banner_06

Biotej

A cégvezetés nyugat-európai tanulmányutakat követően döntött arról, hogy a termelési tevékenységét átállítja ökogazdálkodásra. Az ökológiai állattenyésztés különösen nagy kihívást jelentett, mert hazánkban nagyüzemi méretben még nem volt precedens tejhasznú szarvasmarhatartásra ökológiai körülmények között. A cég életében tehát ez volt az első átfogó kísérleti program, melyet siker koronázott: 2003-ban a cég és stratégiai partnere a Naszálytej Zrt. által közösen megalkotott „Zöldfarm” bio-tejtermékcsalád az „Év bioterméke” díjat kapta a Biokultúra Egyesület szakmai zsűrije döntése alapján.

Termékeink kiváló minősége, magas zsír- és tápanyagtartalma a Körös-Maros Nemzeti Park természetvédelmi területein található érintetlen, gyógynövényekben gazdag legelőknek, a biogazdálkodás szabályai szerint előállított takarmányoknak, az állatjóléti szabályoknak mindenben megfelelően tartott szarvasmarha állománynak, munkatársaink gondos odafigyelésének és a kíméletes feldolgozásnak köszönhető.

Teheneink tejét legnagyobb részben a hazai tejipari fejlesztésekben meghatározó szerepet vállaló Naszálytej Zrt. tejüzeme dolgozza fel, mely a két cég közös, „Zöldfarm védjegye alatt 1,5 és 2,8 % zsírtartalmú 1 l-es kiszerelésű UHT tej és 3,5%-os teljes tej, natúr bio joghurt, bio kefir, bio tejföl és bio túró formájában kerül a boltokba. A Zöldfarm biotejtermékek Magyarországon abszolút piacvezetők, és megtalálhatók minden nagyobb élelmiszerüzletben, hiper-szupermarketben, illetve a bioboltok polcain.

biotej_products

Másik jelentős hazai feldolgozó partnerünk a szegedi SOLE-MIZO Zrt. mely a „Biofarm” márkanéven forgalmazza az 1,5 és 2,8 % zsírtartalmú 1 l-es kiszerelésű ultra magas hőmérsékleten pasztőrözött biotejet.

biofarm_biotej