alakorbuza2

alakor_biosor

 

 

ALAKOR – Az első Magyar Biosör

Az alakorsör – azaz első magyar biosör – receptúráját egy hatéves kutatási projekt keretében a Budapesti Corvinus Egyetem Sör- és Szeszipari Tanszékén dolgozták ki, mely alapján 2013. tavaszán megkezdődhetett az Alakor sör készítése egy kézműves sörfőzdében.

Az alakor búza  mint a biosörünk meghatározó alapanyaga antioxidáns- és nyomelem-tartalma lényegesen magasabb, mint a söriparban használatos hagyományos gabonáké, a speciális főzés és érlelés pedig megőrzi értékes tulajdonságokat. A végeredmény egy ale-típusú, borostyánszínű ital, amely magában hordozza a felsőerjesztésű élesztő aromáit, így fűszeresebb, testesebb a lager söröknél. Szűrt és szűretlen változatban is kapható a Bio Alakorsör.

A Biokontroll Hungária ellenőrei a búza termesztésétől a palackozásig végigkísérik a folyamatot és érvényesítik a kifejezetten a biosör előállítása során kidolgozott, a hatályos EU-előírásoknál jóval szigorúbb szabályokat. Minderről a fogyasztó akár közvetlenül is meggyőződhet, mert minden üvegen szerepel egy egyedi sorszám, egy QR kód és egy webcím. Utóbbi kettő egy a Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. honlapjára irányít, ahol az adott palack sorszáma alapján nyomon követhető az összetevők származási helye, a palackozás helye és időpontja és megtekinthető az öko-tanúsítvány is.

2015-ben a milánói expó magyar pavilonjában az egész világ előtt mutatkozott be nagy sikerrel ez a prémium termék.

Biosörünk megtalálható a hipermarketek polcain, bioboltokban, kézműves söröket árusító boltokban illetve internetes felületeken rendelhető. További információ: http://www.alakorsor.com/index.php/hol-kaphato

milanoi-kiallitas-alakor