alakor_sorparlat

ALAKOR Bio Sörpárlat

A röviditalok kedvelői számára ajánljuk a Gyulai Pálinka Manufaktúrában készülő 42% alkoholtartalmú Alakor Bio Sörpárlatunkat. E kézműves italkülönlegesség bio alakor sörből készül, koncentrálja az Alakorsör minden tulajdonságát, natúr illetve tölgyfahordóban érlelt változatban is kapható. A világon egyedülálló termék ideális különleges alkalmakra és ajándékozási célra is.

A sörpárlat (németül: bierbrand) a sör lepárlásával nyert párlat, melyet a felhasznált sör illata jellemez, és az Európai Unióban legalább 38%-os alkoholtartalommal palackozzák.

KÓSTOLÁS Esszenciájának átéléséhez megfelelő hőmérsékleten kell fogyasztani a sörpárlatot is. 15-19 °C-on már kinyílik, felszabadulnak a párlat lelkét alkotó aromaanyagok, amelyek megtartásához fontos a pohár formája. A sörpárlatot brandys vagy pálinkás pohárból kóstoljuk, mely alul öblös, felfelé haladva pedig szűkül, a szája pedig kissé nyitottabb. Az öblös rész alsó harmadáig érdemes tölteni a párlatot. Lassan, körkörösen mozgatjuk poharunkat és máris érezhetjük párlatunk mennyei illatát. Ezt követően apránként ízlelgetve, kortyolgatva fogyasszuk, így minden összetevőjét kellőképpen megismerhetjük.